hit je být zdravý

HISTAMIN, INTOLERANCE, ALERGIE, ASTMA, ATOPICKÝ EKZÉM


ASTMA BRONCHIALE


ATOPICKÝ EKZÉM

ALERGIE


PYLOVÁ ALERGIE


OPAKOVANÉ INFEKCE


POTRAVINOVÉ ALERGIE


POTRAVINOVÉ INTOLERANCE

NESNÁŠENLIVOSTI

REAKCE NA CHEMII

ALERGIE NA ZVÍŘATA

VŠE SE DÁ ŘEŠIT A VYŘEŠIT

Kdo chce, hledá způsob.
Kdo nechce, hledá důvod.

Vždy je nutno rozlišovat mezi alergií, nesnášenlivostí, intolerancí, přecitlivělostí na složky a dalšími projevy organismu.

UZDRAVIT SE MŮŽEME SAMI A TO DÍKY DOBŘE FUNGUJÍCÍMU IMUNITNÍMU SYSTÉMU /jiné uzdravení neexistuje/.

Pravidelným přísunem alergenů nedosáhnete NIKDY podpory imunitního systému tak, aby se se situací sám vypořádal.

Proto je velmi důležité k problému vždy přistupovat komplexně,

kdy konkrétní postupy a řešení leží na úrovni individuality. 

Doporučuji najít a odstranit příčiny, jít cestou střídmosti, navyšovat antioxidační kapacitu organismu, podporovat imunitní systém ze všech stran. Vždy pod lékařským dohledem.

Nepodporuji žádné fanatické jednání a hazard se zdravím.

CO JÍST? CO DĚLAT? ABYCHOM MOHLI OPĚT NORMÁLNĚ FUNGOVAT

ALERGIE, INTOLERANCE 

představuje značná omezení. 

Je smutné, že při zjištění diagnózy víme, co NESMÍME, ale žádný odborník už nám neřekne, co jíst, co dělat, abychom mohli opět normálně fungovat. 

Nabízím komplexní služby, které jsou podloženy bohatou osobní zkušeností a příběhy spokojených klientů.

HIT  histaminová intolerance

Stav podobný ALERGII, ale alergie to není. Co je to?

HIT= histaminová intolerance = stav definovaný deficitem ENZYMŮ

Symptomy HIT se liší v závislosti na jedinci. 

Projevuje se:

postižením trávicího systému, nečekanými reakcemi cévního systému, projevy na sliznicích, na kůži, dýchacími problémy, bolestí hlavy, migrénami, závratí, poruchou spánku, kýchání, zahleněním, problémy s tlakem, hormonální nerovnováhou, atd..

Při řešení HIT problémů je vždy nutný individuální přístup a mnoho trpělivosti při hledání souvislostí mezi klinickými příznaky, konzumací rizikových potravin, nápojů a dalšími psychosomatickými faktory.

Jsem bývalou pacientkou, které byla na základě krevních testů a jejich nešťastného výsledku stanovení enzymu DAO přidělena diagnóza "histaminová intolerance". 

Člověk, který se v problematice HIT neorientuje, může skončit bohužel velmi špatně a takových pacientů je dnes mnoho. Diagnóza histaminové intolerance přivodí zbytečnou eliminaci důležitých potravin (živin), neustálý STRACH něco sníst, negativní vztah k jídlu i svému zdraví, následně sebelítost a psychické problémy. Má cesta k uzdravení mě vedla přes mnohá uvědomění, změnu životního stylu, nastavení dokonalého výživového plánu, studia zahraničních vědeckých prací, odborné literatury, absolvování mnoha kurzů až po vytvoření vlastní praxe a odhodlání pomáhat ostatním lidem s HIT, intolerancemi, alergiemi. Nabízím pomoc a spolupracuji s obyčejnými lidmi, ale také s řadou lékařů a terapeutů. Vím, že není v silách alergologa, imunologa hodiny řešit s pacientem podrobnou skladbu jídelníčku, eliminaci potravin, vysvětlení důležitosti určitých vitamínů, minerálů, antioxidantů atd.

Když jsem před lety odcházela z ordinace s nálepkou "HIT" - dala bych tenkrát všechno za kontakt na člověka, který by mi pomohl se v problematice zorientovat, psychicky mě podpořit a třeba i nastavit vyvážený jídelníček. 

HIT se nedá vyšetřit z krve ani kožními testy. Intolerance na histamin se neprojeví při testech na různé druhy alergií, protože se na těchto procesech neúčastní imunitní systém.

HISTAMIN - je vysokoaktivním aminem, který se formuje v těle z aminokyseliny histidinu (je hromaděn v žírných buňkách, které jsou rozmístěny v tkáních po celém těle). Biogenní amin znamená, že tyto látky mohou vznikat činností bakterií. Během reakce odstartuje histamin řetězec událostí, které v zásadě zapříčiní rozšíření symptomů. Hladina histaminu v těle se může zvyšovat mimo jiného také jeho příjmem z potravy. Zvýšená citlivost na histamin není jen o tom, kolik potravin s histaminem sníme, ale především o vlastním metabolismu. Máme kolem sebe mnoho věcí, které vedou k aktivaci žírných buněk (a není to jen jídlo). 

HISTAMIN JE VŠUDE

Je to látka, která je produkována kůží, sliznicí a některými dalšími tělesnými orgány a zastává v našem těle spoustu důležitých funkcí (povzbuzuje po jídle tvorbu žaludečních šťáv, rozšiřuje vlásečnice, čímž zvyšuje průtok krve apod.). 

HIT nálepku jsem od lékařů získala já i můj druhý syn.

Topíte se v beznaději, zoufalství, nepřehledných seznamech a informacích? 

  • Nevíte, jakým směrem se vydat? 
  • Jak se stravovat?
  • Jak rozklíčovat příčiny svých problémů?

Chcete slepit svou "HIT" nálepku?

Nečekejte na zázrak a kontaktujte mě, přidejte se také do mé uzavřené skupiny na fcb, kde každý den přináším mnoho typů, inspirací, rad a zajímavých příspěvků (nejen o HIT).

Nesnášenlivost a potravinové alergie

"NESNÁŠENLIVOST POTRAVIN" někteří lidé ztrácejí schopnost strávit určité potraviny kvůli nedostatečné funkci enzymů a přehnaným imunitním reakcím organismu.

Když se potravinový alergen dostane do těla nebo přijde do styku s pokožkou, organismus uvolní velké množství histaminu a dojde k příznakům alergické reakce. 

Reakce na alergeny může nastat ve všech částech těla. V nose, plicích, pokožce, dokonce i v mozku. Pokud se alergická reakce objeví krátce po požití určité potraviny, je vysoce pravděpodobné, že se jedná o alergii na toto jídlo. V některých případech se příznaky mohou objevit několik hodin, nebo dokonce i dní po požití alergenu, potraviny. V případě intolerance by měly příznaky zmizet po vyloučení potravin, které vyvolávají zdravotní potíže.

Nesnášenlivost/alergie vznikají pokud přetížíme homeostatické systémy v těle. Dlouhodobě nepřiměřeně vysokou konzumací zdrojů kaseinu, případně dalšími složkami jako je přebytek jednoduchých sacharidů, aditiv, lepku, živočišných produktů, polotovarů, chemie. Imunitní systém přestane zvládat plnit svou funkci.


Poruchy trávení a vstřebávání některých živin jsou dnes častým problémem.

Nejrozšířenějšími potravinovými alergiemi jsou mléko, arašídy, pšenice, sója, jahody, citrusové plody). Alergické reakce na potraviny mohou zasáhnout téměř všechny části těla a nejčastěji se projevují ekzémem, dýchacími potížemi, kopřivkou, bolestí hlavy, průjmy, zvracení, horečkou apod.


Často používaným indikátorem problémů je ELIMINAČNÍ DIETA. Je to systém, kdy jsou z jídelníčku systematicky vynechávány jednotlivé potraviny, a na základě pozorování se stanovuje zdroj příznaků. Na tento proces by měl dohlížet odborník na výživu (kontaktujte mě), aby nedošlo k narušení, rozvrácení vyváženého příjmu potřebných vitamínů a minerálních látek.


Nesnášenlivost mléka (laktóza, kasein a další alergeny).

Laktózová intolerance je způsobena nedostatkem enzymu laktázy potřebného ke strávení cukru obsaženého v mléce. Doplňky stravy s obsahem enzymů jsou schopny do jisté míry příznaky zmírnit. Nejjednodušším způsobem, jak se potížím vyhnout, je vypustit rizikové potraviny z jídelníčku.

Mléko a produkty z něj způsobují v těle nenápadnou časovanou bombu.

Mléko a proč se mu vyhnout?

Při řešení laktózové intolerance a ABKM doporučuji zvýšit příjem vápníku. Zde je také nutno dávat si pozor na poměry mezi přijímaným vápníkem a hořčíkem a další specifika výživy. Chcete vědět více informací? Jsem výživový splecialista a pomohu Vám nastavit vhodný suplementační program a jídelníček na míru.

Celiakie a nesnášenlivost lepku.

CELIAKIE je závažné střevní onemocnění způsobené nesnášenlivostí bílkoviny lepku.

Tato látka je obsažena v obilninách, jako je pšenice, žito, ječmen a oves. U populace se celiakie běžně objevuje v případech, kdy dlouhodobě konzumují přebytek lepku, na což není lidský trávicí trakt včetně imunitního systému přizpůsoben a reaguje vznikem velmi nepříjemného onemocnění.

Prvními příznaky jsou obvykle žaludeční nevolnosti, posléze nadýmání, průjmy, chudokrevnost, úbytek váhy, zvýšená únava, deprese, objevují se afty, dermatitida, často i neplodnost.

Přesná diagnóza se stanovuje provedením biopsie (vzorek tenkého střeva). U některých lidí dochází po konzumaci potravin s obsahem lepku k negativním reakcím, ale přitom není poškozena sliznice tenkého střeva - v těchto případech se nejedná přímo o celiakii, ale většinou jen NESNÁŠENLIVOST LEPKU.

Alergie

"ALERGIE"je zvýšená citlivost těla na různé látky (alergeny).

Většinou jsou to nepatrné částečky rozptýlené v prostředí nebo obsažené v jídle, které člověk vnímá jako cizí a potenciálně škodlivé.

Zdravému člověku žádné obtíže či zdravotní problémy nezpůsobují.

U postiženého při kontaktu s alergenem dochází k reakci, při níž organismus uvolňuje širokou škálu protilátek do krve nebo do tkání.

První krok při řešení problému spočívá v identifikaci alergenů, které jsou příčinou problémové reakce organismu. Existuje několik testů, které pomohou odhalit konkrétní alergeny způsobující zdravotní potíže. Kontaktujte svého specialistu a žádejte řádná vyšetření (alergologie, gastro, imunologie).

Alergie může vypuknout v jakémkoli věku. Nečekejte a řešte své zdraví a životní styl ještě dnes.

Alergie se může projevit kdekoliv a velmi často se vyskytne na kůži ve formě zarudlé pokožky, otoků a různých kožních reakcí, kam patří např. i ATOPICKÝ EKZÉM:

Ekzém (dermatitida) je onemocnění kůže, které vytváří zánětlivé, zarudlé a často se olupující skvrny na kůži končetin, obličeje i hlavy. Ekzém bývá často vyvolán alergií na některé potraviny, pyly či zvířecí srst, může být podmíněn i geneticky. V organismu lidí trpících ekzémem je větší množství HISTAMINU, který uvolněním do kůže vyvolává alergickou reakci. Lidé postižení ekzémem by měli upravit jídelníček a životní styl (pomohu každému, kdo projeví aktivní zájem o zdraví své pokožky a organismu).


Mám v praxi ověřeno, že některé užívané doplňky urychlují regeneraci a hrají velmi důležitou roli v prevenci vzniku tohoto onemocnění.

Nastavím pro Vás individuální kúru na míru.

Mezi závažná onemocnění na alergickém podkladu je ASTMA:

Jedná se o chronický zánět průdušek vyvolaný alergenem, na jehož základě dojde k přestavbě dýchacích cest, která nemocnému zhoršuje dýchání.

I u tohoto problému znám velmi účinnou a zároveň k organismu šetrnou zbraň (moc ráda se s Vámi podělím o pozitivní zkušenosti). Ne malou roli zde hraje také psychosomatika. U mě ASTMATICKÉ ZÁCHVATY rozjelo "domácí násilí" (článek a osobní zpověď najdete v mé uzavřené skupině na fcb). Pracovat budeme nejen s tělem fyzickým, ale i se Vaším podvědomím.

HIT ZDRAVÍ je nádherná volba

a alternativní cesta k novému a kvalitnímu životu

ve zdraví, harmonii

a rovnováze.

Při vzniku alergií, nesnášenlivostí, HIT  by postižení měli nejdříve upravit svůj jídelníček,

životní styl a mysl. 


Poškozenou sliznici střeva je potřeba neustále "dotovat" klíčovými živinami ovlivňujícími její funkci. Jsou to chronicky známé vitamíny, minerální látky, antioxidanty, enzymy, vláknina, zdravé tuky atd.. Ze stravy je nutné vyškrtnout všechny faktory, které podporují rozvoj onemocnění (alkohol, kouření, přebytek masa a mléčných výrobků, POLOTOVARY, sladkosti, kofein a další). Dále doporučuji vyřadit potraviny s vysokým obsahem histaminu (většina postižených histamin nesnáší). Doporučuji do stravy zahrnout více zdrojů nenasycených tuků (především omega-3), z doplňků stravy multivitaminy s antioxidanty, vitamín C, vitamíny sk. B a další blahodárné a vysoce účinné produkty, včetně buněčné výživy Dr. Nona - další rady, typy, individuální jídelníčky při osobních konzultacích na míru Vaší individualitě a potřebám.

LABORATORNÍ TESTY, FOOD DETECTIVE

Problémy mají mnoho tváří.

Někdy se objeví nadýmání a průjem, jindy jsou reakce organismu opožděné a příznaky zcela různorodé. Od kožních potíží, přes migrény až ke zvýšené únavnosti. Diagnostika je obtížná, endoskopická vyšetření často odpověď dát neumí, laboratorní testy na intolerance nefungují, "food detective" je podvodná metoda. Co dál? Modlit se? BLBOST!

CHCETE PODPOŘIT?