histaminová intolerance, alergie, nesnášenlivost, ekzém, astma..

HIT

"VŠE SE DÁ ŘEŠIT A VYŘEŠIT"


Kdo chce, hledá způsob.

Kdo nechce, hledá důvod.


Vždy je nutné rozlišovat mezi alergiemi, nesnášenlivostí, intolerancí, přecitlivělostí na složky a dalšími projevy detoxikace organismu.

"UZDRAVIT SE MŮŽEME SAMI A TO DÍKY DOBŘE FUNGUJÍCÍMU IMUNITNÍMU SYSTÉMU" /jiné uzdravení neexistuje/.

IMUNITA reguluje dění v našem těle:

Samotným pravidelným přísunem alergenů nedosáhneme NIKDY podpory imunitního systému tak, aby se se situací sám vypořádal.


Proto je důležité k problému vždy přistupovat komplexně,

kdy konkrétní postupy leží na úrovni naší vlastní individuality. Doporučuji najít si a odstranit příčiny problémů, jít cestou střídmosti, navyšovat antioxidační kapacitu organismu, podporovat imunitní systém ze všech stran a to vždy pod lékařským dohledem. NEPODPORUJI žádné fanatické jednání a hazard se zdravím.

ALERGIE, INTOLERANCE představuje pro mnoho lidí značná omezení. Je smutné, že při zjištění diagnózy víme, co NESMÍME, ale žádný odborník už nám neřekne, co jíst, co dělat, abychom mohli opět normálně fungovat. Nabízím komplexní služby a řešení, které jsou podloženy osobní zkušeností a příběhy spokojených klientů.

HIT  histaminová intolerance

Stav podobný ALERGII, ale alergie to není. Co je to?


HIT = histaminová intolerance


Symptomy HIT se liší v závislosti na jedinci.

Projevuje se:

postižením trávicího systému, nečekanými reakcemi cévního systému, projevy na sliznicích, na kůži, dýchacími problémy, bolestí hlavy, migrénami, závratí, poruchou spánku, kýchání, zahleněním, problémy s tlakem, hormonální nerovnováhou, atd..


Při řešení HIT problémů je vždy nutný individuální přístup a mnoho trpělivosti při hledání souvislostí mezi klinickými příznaky, konzumací rizikových potravin, nápojů a dalšími psychosomatickými faktory.


HIT se nedá vyšetřit z krve ani kožními testy. Intolerance na histamin se neprojeví při testech na různé druhy alergií, protože se na těchto procesech neúčastní imunitní systém.

HISTAMIN - je vysokoaktivním aminem, který se formuje v těle z aminokyseliny histidinu (je hromaděn v žírných buňkách, které jsou rozmístěny v tkáních po celém těle). Během reakce odstartuje histamin řetězec událostí, které v zásadě zapříčiní rozšíření symptomů. Hladina histaminu v těle se může zvyšovat mimo jiného také jeho příjmem z potravy.

HISTAMIN JE VŠUDE


Je to látka, která je produkována kůží, sliznicí a některými dalšími tělesnými orgány a zastává v našem těle spoustu důležitých funkcí (povzbuzuje po jídle tvorbu žaludečních šťáv, rozšiřuje vlásečnice, čímž zvyšuje průtok krve apod.).

HIT nálepku jsem od lékařů získala já i můj druhý syn.

Donutilo mě to k důkladnému studiu této oblasti a velmi pozitivnímu, aktivnímu přístupu. Náš stav zoufalství a příznaky odezněly se změnou životního stylu, úpravou jídelníčku, myšlení a za neuvěřitelné pomoci produkce Dr. Nona, která obsahuje vzácné Archebakterie, které dokáží opravit poškozené buňky až na úrovni naší DNA.

Vlastníte stejnou nálepku "HIT" tak jako já?

Topíte se v beznaději, zoufalství a informacích? Nevíte, jakým směrem se vydat? Jak se stravovat?

Jak začít s eliminační dietou? Jakým seznamem se řídit?

Co je to ten HISTAMIN?

Jak rozklíčovat příčiny svých problémů?

Chcete slepit i vy tu svou HIT nálepku?

Nečekejte na zázrak a kontaktujte mě, přidejte se také do mé uzavřené skupiny na fcb, kde každý den přináším mnoho typů, inspirací, rad a zajímavých příspěvků (nejen o HIT).

Jakmile začnete být aktivní a zdraví, už se Vám nikdy nebude chtít stagnovat.

Nesnášenlivost a potravinové alergie

"NESNÁŠENLIVOST POTRAVIN" někteří lidé ztrácejí schopnost strávit určité potraviny kvůli nedostatečné funkci enzymů a přehnaným imunitním reakcím organismu.


Když se potravinový alergen dostane do těla nebo přijde do styku s pokožkou, organismus uvolní velké množství histaminu a dojde k příznakům alergické reakce.

Reakce na alergeny může nastat ve všech částech těla - v nose, plicích, pokožce, dokonce i v mozku. Pokud se alergická reakce objeví krátce po požití určité potraviny, je vysoce pravděpodobné, že se jedná o alergii na toto jídlo.
V některých případech se příznaky mohou objevit několik hodin nebo dokonce i dní popožití alergenu, potraviny.

V případě intolerance by měly příznaky zmizet po vyloučení potravin, které vyvolávají zdravotní potíže.

Nesnášenlivost/alergie vznikají pokud přetížíme homeostatické systémy v těle (dlouhodobě nepřiměřeně vysokou konzumací zdrojů kaseinu, případně dalšími složkami jako je přebytek jednoduchých sacharidů, aditiv a lepku, živočišných produktů, polotovarů, chemie) - imunitní systém přestane zvládat plnit svou funkci.


Poruchy trávení a vstřebávání některých živin jsou dnes častým problémem.


Nejrozšířenějšími potravinovými alergiemi jsou mléko, arašídy, pšenice, sója, jahody, citrusové plody). Alergické reakce na potraviny mohou zasáhnout téměř všechny části těla a nejčastěji se projevují ekzémem, dýchacími potížemi, kopřivkou, bolestí hlavy, průjmy, zvracení, horečkou apod.


Často používaným indikátorem problémů je ELIMINAČNÍ DIETA. Je to systém, kdy jsou z jídelníčku systematicky vynechávány jednotlivé potraviny, a na základě pozorování se stanovuje zdroj příznaků. Na tento proces by měl dohlížet odborník na výživu (kontaktujte mě), aby nedošlo k narušení, rozvrácení vyváženého příjmu potřebných vitamínů a minerálních látek


Nesnášenlivost mléka (laktóza, kasein a další alergeny).

Laktózová intolerance je způsobena nedostatkem enzymu laktázy potřebného ke strávení cukru obsaženého v mléce. Doplňky stravy s obsahem enzymů jsou schopny do jisté míry příznaky zmírnit. Nejjednodušším způsobem, jak se potížím vyhnout, je vypustit rizikové potraviny z jídelníčku.

Mléko a produkty z něj způsobují v těle nenápadnou časovanou bombu.

Mléko a proč se mu vyhnout?

Při řešení laktózové intolerance a ABKM doporučuji zvýšit příjem vápníku. Zde je také nutno dávat si pozor na poměry mezi přijímaným vápníkem a hořčíkem a další specifika výživy. Chcete vědět více informací? Jsem výživový splecialista a pomohu Vám nastavit vhodný suplementační program a jídelníček na míru.

Celiakie a nesnášenlivost lepku

CELIAKIE je závažné střevní onemocnění způsobené nesnášenlivostí bílkoviny lepku.

Tato látka je obsažena v obilninách, jako je pšenice, žito, ječmen a oves. U populace se celiakie běžně objevuje v případech, kdy dlouhodobě konzumují přebytek lepku, na což není lidský trávicí trakt včetně imunitního systému přizpůsoben a reaguje vznikem velmi nepříjemného onemocnění.

Prvními příznaky jsou obvykle žaludeční nevolnosti, posléze nadýmání, průjmy, chudokrevnost, úbytek váhy, zvýšená únava, deprese, objevují se afty, dermatitida, často i neplodnost.

Přesná diagnóza se stanovuje provedením biopsie (vzorek tenkého střeva). U některých lidí dochází po konzumaci potravin s obsahem lepku k negativním reakcím, ale přitom není poškozena sliznice tenkého střeva - v těchto případech se nejedná přímo o celiakii, ale většinou jen NESNÁŠENLIVOST LEPKU.

Alergie

"ALERGIE"je zvýšená citlivost těla na různé látky (alergeny).

Většinou jsou to nepatrné částečky rozptýlené v prostředí nebo obsažené v jídle, které člověk vnímá jako cizí a potenciálně škodlivé.

Zdravému člověku žádné obtíže či zdravotní problémy nezpůsobují.

U postiženého při kontaktu s alergenem dochází k reakci, při níž organismus uvolňuje širokou škálu protilátek do krve nebo do tkání.

První krok při řešení problému spočívá v identifikaci alergenů, které jsou příčinou problémové reakce organismu. Existuje několik testů, které pomohou odhalit konkrétní alergeny způsobující zdravotní potíže. Kontaktujte svého specialistu a žádejte řádná vyšetření (alergologie, gastro, imunologie).

Alergie může vypuknout v jakémkoli věku. Nečekejte a řešte své zdraví a životní styl ještě dnes.

Alergie se může projevit kdekoliv a velmi často se vyskytne na kůži ve formě zarudlé pokožky, otoků a různých kožních reakcí, kam patří např. i ATOPICKÝ EKZÉM:

Ekzém (dermatitida) je onemocnění kůže, které vytváří zánětlivé, zarudlé a často se olupující skvrny na kůži končetin, obličeje i hlavy. Ekzém bývá často vyvolán alergií na některé potraviny, pyly či zvířecí srst, může být podmíněn i geneticky. V organismu lidí trpících ekzémem je větší množství HISTAMINU, který uvolněním do kůže vyvolává alergickou reakci. Lidé postižení ekzémem by měli upravit jídelníček a životní styl (pomohu každému, kdo projeví aktivní zájem o zdraví své pokožky a organismu).


Mám v praxi ověřeno, že některé užívané doplňky urychlují regeneraci a hrají velmi důležitou roli v prevenci vzniku tohoto onemocnění.

Nastavím pro Vás přesnou a individuální kůru na míru.

Mezi závažná onemocnění na alergickém podkladu je ASTMA:

Jedná se o chronický zánět průdušek vyvolaný alergenem, na jehož základě dojde k přestavbě dýchacích cest, která nemocnému zhoršuje dýchání.

I u tohoto problému znám velmi účinnou a zároveň k organismu šetrnou zbraň (moc ráda se s Vámi podělím o pozitivní zkušenosti). Ne malou roli zde hraje také psychosomatika. U mě ASTMATICKÉ ZÁCHVATY rozjelo "domácí násilí" (článek a osobní zpověď najdete v mé uzavřené skupině na fcb). Pracovat budeme nejen s tělem fyzickým, ale i se Vaším podvědomím.

HIT ZDRAVÍ je nádherná volba

a alternativní cesta k novému a kvalitnímu životu

ve zdraví, harmonii

a rovnováze.

Při vzniku alergií, nesnášenlivostí, HIT  by postižení měli nejdříve upravit svůj jídelníček,

životní styl a mysl. 


Poškozenou sliznici střeva je potřeba neustále "dotovat" klíčovými živinami ovlivňujícími její funkci. Jsou to chronicky známé vitamíny, minerální látky, antioxidanty, enzymy, vláknina, zdravé tuky atd.. Ze stravy je nutné vyškrtnout všechny faktory, které podporují rozvoj onemocnění (alkohol, kouření, přebytek masa a mléčných výrobků, POLOTOVARY, sladkosti, kofein a další). Dále doporučuji vyřadit potraviny s vysokým obsahem histaminu (většina postižených histamin nesnáší). Doporučuji do stravy zahrnout více zdrojů nenasycených tuků (především omega-3), z doplňků stravy multivitaminy s antioxidanty, vitamín C, vitamíny sk. B a další blahodárné a vysoce účinné produkty, včetně buněčné výživy Dr. Nona - další rady, typy, individuální jídelníčky při osobních konzultacích na míru Vaší individualitě a potřebám.

Nečekejte na zázrak, kontaktujte mě, sledujte mou činnost na Facebooku a Youthube kanále "hit zdraví".

CHCETE MĚ KONTAKTOVAT?